Nitrotek Logo

För närvarande är du på:

RC Dictionary

Nedan är en lista över vanliga radiostyrda termer och deras innebörd.

ABC / Icke-ringade - Dessa bokstäver står för aluminium, mässing och krom eller en sammansatt såsom nickel. Dessa motorer har en aluminium kolv och en krom eller sammansatt mässing cylinderfoder vilket tillåter dem att bli mer effektiva för högre prestanda. De har ingen kolvring och förlita sig på en mycket snäv kolv / cylinder passar för att få en kolv / cylinder tätning. Nya ABC motorer är normalt svårt att vända för hand. På grund av de snäva passform, är det mycket viktigt att motorn är trasig i ordentligt.

Justerbar Resor Volym (ATV) - ATV kan du förinställa maximal lyfthöjd av ett servo på vardera sida från dess neutralläge. Sådana inställningar hjälper till att skräddarsy kontrollprogram till era resor eller körstil.

Negativa Yaw - Tendensen i ett flygplan att gira i motsatt riktning av rullen. Till exempel när rätten skevroder tillämpas, yaws flygplanet till vänster, alltså motsätter sig tur. Skadlig gir är vanligt i flygplan tränare typ med flat botten vingar. Det är mest märkbara vid låga hastigheter och höga attackvinklar, som under start och när du stretchar en landning. Orsakas av den ojämlika dra av den uppåtgående och nedåtgående omläggning av skevrodren, kan denna oönskade drag kan minimeras genom att ställa in skevroder med differentiell kasta eller genom att samordna varv, med hjälp av skevroder och kontroller roder samtidigt. (Se Differential kasta.)

Skevroder - Svängbara kontroll ytor ligger på bakkant av vingen, en på vardera sidan, som ger kontroll över flygplanet om längdaxel. I vilken riktning det är ofta förvirrande för första gången modellbyggare. En rätt rulle eller tur är höger skevroder flyttas uppåt och vänster skevroder nedåt, och vice versa för en vänster rulle eller tur.

Anfallsvinkel - Vinkeln att vingen tränger luften. Som anfallsvinkel ökar så ökar lyft och drag upp till en punkt.

ARF - En prefabricerade modell - Nästan redo att flyga.

ARR - Vissa bilar och lastbilar finns nästan färdigbyggd och kommer att anges av villkoren ARR (nästan-Ready-To-Run) eller RTR (Ready-To-Run). ARR / RTR fordon kostar lite mer, men om du bara inte intresserade av att bygga bilen, är detta ett alternativ för dig. De flesta fordon, men kommer i byggsats och kräver att du gör byggnaden. Detta kan kräva ett par kvällar, men förtrogenhet du vinna på monteringen kommer att göra reparationer, justeringar och ändringar enklare att göra på vägen.

Batteri Eliminator Circuitry (BEC) - En krets att behovet av en mottagare batteri eliminerar, vanligtvis i elektriska R / C bilar och båtar.

BB - Dessa brev utse vanligtvis en Kullagerstödd vevaxeln i en R / C motor. Detta gör att motorn gå jämnare och håller längre.

BRCA - Den brittiska Radio Car Association är den officiella brittiska organisationen för radiostyrda bilspel.

Buddy Box - Två liknande sändare som är sammankopplade med en "sladden". Det är mest användbart när man ska lära att flyga - det är detsamma som att ha dubbelkommando. Instruktören kan ta kontroll genom att använda "tränare switch" på sin sändare.

Borra hål i the Sky - Att ha kul flyger en R / C flygplan, utan någon förutbestämd flygning mönster.

CA (Förkortning för "Cyanoakrylat") - Ett ögonblick typ lim som finns i olika viskositeter (Tunn, Medium, tjock och GEL). Dessa lim är idealiska för montering av trä flygplan och andra material. Obs: De flesta CA lim kommer att attackera frigolit.

Förgasare - Den del av motorn som styr hastigheten eller gaspådrag och mager / rik blandning via inställningen för nålventilen.

CG ("Center of Gravity") - För att modellera ändamål, är denna brukar anses - den punkt vid vilken flygplanet balanserar för till akter. Denna punkt är avgörande när det gäller hur flygplanet reagerar i luften. En baktung plan kommer att vara mycket snärtiga men i allmänhet mycket instabila och mottagliga för tätare spiltor. Om flygplanet är näsa tung, kommer det tenderar att spåra bättre och vara mindre känslig för kontroll ingångar, men kommer generellt släppa sin näsa när gasspjället reduceras till inaktiv. Detta gör det plan som är mer svårt att landa eftersom det tar mer ansträngning för att hålla näsan upp. En näsa tungt flygplan måste komma i snabbare att landa säkert.

Charge Jack - Pluggen kärl av växeln selen där laddaren är ansluten för att ladda luftburna batteriet. En utökad skala voltmeter (ESV) kan också anslutas till det att kontrollera batteriets spänning mellan flygningarna. Det är lämpligt att montera laddningsuttaget i ett tillgängligt område av flygkroppen så en ESV kan användas utan att ta bort vingen.

Laddare - Enhet som används för att ladda batterierna, vanligtvis med radio Om NiCd batterier medföljer.

Kyckling Stick - En handhållen pinne som används för att "flip starta" en motor modell flygplan.

Klonk - Ett vägt bränsle pick-up som används i en bränsletank för att säkerställa intaget linjen är alltid i bränsle.

Dead Stick - En term som används för att beskriva manuella flygning (glid) när motorn slutar igång.

Differential Throw - skevroder som inrättats för att avleda mer i uppåtgående riktning än nedåt sägs ha differential kasta. Syftet är att motverka de negativa Yaw.

Tvåplansvinkel - V-formad kurva i flygeln. Vanligtvis orsakar mer tvåplansvinkel mer aerodynamisk stabilitet i ett flygplan och orsakar rodret för att styra både rullen och axel gir. Det är därför vissa utbildare och segelflygplan kräver bara 3 kanaler av radiostyrning - dvs inte har någon skevroder.

Direkt Servo Control (DSC) - Denna radio funktionen tillåter dig att kontrollera servo drift utan sänder en radiosignal. En kabel ansluter sändaren till mottagaren. Direkt servo kontroll är mycket användbart för on-the-markkontroll kontroller.

Ding - Mindre buckla eller skada på strukturen. Även en nick i prop. Dinged rekvisita måste bytas ut.

Down Thrust - nedåtriktad vinkel på motorn i förhållande till mittlinjen av flygplanet. Ner dragkraft bidrar till att klara den normala klättring tendens plan botten vingar.

Elstart - En handhållen elmotor används för att starta ett modellflygplan motor. Vanligtvis drivs av ett 12-volts batteri.

Elektroniskt varvtalsreglage (ESC) - Elektronisk hastighetskontroll ersätta mekaniska varvtalsreglering och servo som ger ökad energieffektivitet och precision i en elektrisk R / C bil eller båt. Dessutom är de lättare som förbättrar prestanda i vissa elektriska modeller.

Hiss - Svängbara kontroll yta ligger i bakkanten på den horisontella stabilisatorn, som ger kontroll över flygplanet om planen axeln och gör att flygplanet att klättra eller dyka. Den rätta riktningen av kontroll är att dra sändaren höjdroder spak bakåt mot botten av mätaren, för att flytta hiss uppåt, vilket gör att flygplanet att klättra, och vice versa att dyka.

Endpoint Justering - Denna radio funktion justerar längden på servo resa i en riktning (en enda kanal kommer att få justeringar för två ändpunkter). Om ditt plan rullar snabbare ett sätt än den andra, kan endpoint justeringar rätta till problemet.

Epoxy - En tvådelad bas / lim som är extremt stark. Det är allmänt tillgängliga i 6 och 30-minuters formler. Användas för kritiska punkter i flygplanet där hög hållfasthet krävs.

Utökad Skala Voltmeter (ESV) - Enhet som används för att läsa batterispänningen av ombord batteriet eller sändare batteri.

Fält Charger - En snabb batteriladdare avsedd att arbeta från ett 12-volts strömkälla, t.ex. ett bilbatteri.

Lappar - Svängbara kontroll yta ligger i bakkanten av vingen inombords av skevroder. Klaffarna sänks för att producera mer lyftkraft från vingen, så att en långsammare start och landning hastighet. Lappar finns ofta på skalenliga modeller, men vanligtvis inte på grundläggande utbildare.

Flare - Den punkt under landningen strategi, där piloten ger en ökad mängd upp hissen för att jämna ut sättningen av flygplanet.

Flight Box - en särskild låda som används för att hålla och transportera all utrustning som används vid flygfältet.

Flight Pack (eller Airborne pack) - Alla radioutrustning installerade i flygplanet, dvs mottagare, servon, batteri, Strömbrytare.

Flutter - Ett fenomen som innebär att hiss eller skevroder kontroll yta börjar svänga våldsamt under flygning. Detta kan ibland leda till att ytan för att bryta sig loss från flygplanet och orsaka en krasch. Det finns många skäl till detta, men det vanligaste är överdrivna gångjärn lucka eller överdriven "slask" i pushrod anslutningar och horn kontroll. Om du någonsin hör en flacka surrande ljud, minska gas och landa omedelbart.

Fyra Stroke (Fyra Cycle) - Trots en 4-taktare har lägre effekt än en 2-taktsmotor av jämförbar storlek, det finns fördelar med 4-taktsmotorer. De kräver inte en ljuddämpare och är ofta tystare än de flesta 2-taktare är med en ljuddämpare. De kan svinga en större prop än samma storlek 2-takts motor. Detta är en tillgång i den stora, långsamt flygande Aerobatic och skalenliga modeller där 4-taktsmotorer är vanligtvis monterade. Slutligen är bränsleekonomin bättre.

Frequency Control - Endast vissa frekvenser är lagliga i Storbritannien. Den vanligaste för rc bilar är 27MHz och 40MHz och för flygplan och helikoptrar 35mhz och 40MHz.

Frekvens Module - En frekvens modul ansluts till sändaren och gör att du kan ändra kanalnummer på radion sänder på.

Bränsle Bräddning Line (Vent) - bränsleledningen är antingen öppet för atmosfärstryck eller fäster ljuddämparen trycket bröstvårtan att trycksätta bränsletanken för bättre bränsleflöde till motorn. Detta är den linje där bränslet kommer att flöda över när tanken är full.

Bränsle Pick Up-Line - bränsleledningen i tanken genom vilken bränsle reser till förgasaren. Typiskt en flexibel slang med en vikt eller "Klonk" på slutet som gör det möjligt att följa bränsle med förändringar i flygplan attityd. Detta är den linje där tanken är fylld.

Flygkroppen - Kroppen av ett flygplan.

Glitch - Tillfälligt radio problem som aldrig händer om du inte är över träd eller ett träsk.

Glow Plug - Värmekällan för att tända bränsle / luftblandningen i motorn. När du startar motorn ett batteri används för att värma upp glödtråden. När motorn är igång, kan batteriet tas bort. Tråden glödtråden inuti kontakten hålls varm av "explosioner" i motorns cylinder. (Se nästa rubrik och "Idle Bar" Plug.)

Glödstift klipp / batteri - En 1,2-volts batteri, som är ansluten till glödstiftet på ett modellflygplan motor för start. Batteriet tas bort när motorn är igång hela tiden.

Grease-In - En mycket smidig, mjuk landning utan en antydan till en avvisning.

Hit (eller kommer att drabbas) - Plötslig radiostörningar som orsakar din modell att flyga på ett oberäkneligt sätt. Orsakas oftast av någon att slå på en radio som är på din frekvens, men kan orsakas av andra radio källor miles away.

Övergripande Stabilisator - Den horisontella stjärtyta på baksidan av flygkroppen som ger aerodynamisk pitch stabilitet i flygplanet.

Idle Bar Plug - Denna typ av glödstift har en "bar" över toppen för att förhindra rå bränslet från att plaskade på glöd elementet. För mycket rå bränsle kommer att kyla kontakten och hindra den från att tända bränsle / luftblandning. En inaktiv bar är en hjälp i att få en låg tomgång.

Lateral Balance - vänster-höger-eller sida till sida saldot på ett flygplan. Ett flygplan som i sidled är balanserat spårar bättre genom loopar och andra manövrar.

Framkant (LE) - Själva framkant vinge eller stabilisator. Detta är den kant som träffar luften först.

mAh (mA Hour) - ett mått på ett batteriets totala kapacitet. Ju högre siffra (ex. 600 mAh, 1500 mAh) desto mer ladda upp ett batteri kan hålla och oftast kommer längre batteriet under en viss belastning. Typiska uppladdningsbara mottagare batterier är i 500-600 mAh sortiment. Typiska R / C bil batterier motor är i 1.200 - 1.500 mAh sortiment.

Blandning (Koppling) - Två radiostyrning kanaler kan kopplas ihop så att de rör sig mot varandra när endast en kontroll kanal är aktiverad. Många 1 / 4 skala modeller kräver en kombination av skevroder och roder att vända. Blandning gör detta elektroniskt på sändaren. V-tailed modeller, där de två halvorna av V-tail måste gå inte bara tillsammans men självständigt, är en annan användning av kontroll blandning.

Monster Truck - Monster Trucks är gigantisk! De är King of the Hill i någon grupp av R / C fordon. Designad för vridmoment i stället för hastighet, kan dessa bil krossar flytta upp kullar, sluttningar och över intet ont anande bilar på grund av ren, rå makt. Den gasdrivna monstertruckar är nästan ostoppbar.

Ljuddämpare - En enhet som är ansluten till avgasröret stacken av motorn för att minska buller och öka mottryck som hjälper låga hastigheter. Notera: De flesta R / C Klubbar kräver användning av halsdukar.

Ljuddämpare Baffle - En strypningen skylt inne i ljuddämparen som minskar motorljudet. Denna platta kan tas bort för att öka effekten, men bara om det inte finns några restriktioner buller där du flyger.

Nålventil - justeringen på en förgasare som används för att skapa rätt bränsle / luftblandning. Vissa förgasare har separat nål justeringar för låga och höga gas. Vanligtvis vrida nålen medurs (skruva i) lutar blandningen (mindre bränsle), och vice versa. Det finns dock några undantag - hänvisar till motortillverkarens anvisningar.

NiCd - nickel-kadmium-batteri. Laddningsbara batterier som vanligtvis används som drivmedel för radiosändare och mottagare.

Nitro - nitrometan, ett bränsle tillsats som ökar en modell motor förmåga att tomgång låg och förbättrar snabbhet. Perfekt Nitro innehåll varierar från motor till motor. Se motortillverkarens instruktioner för bästa resultat. Nitro innehåll i bränsle indikeras av procent av bränslet.

NiCd Starter - En sluten batteri och glödstift klipp, som används när motorn startas. (Se klipp glödstift.)

Off-Road Buggy - Off-road golfbilar är mest populära R / C landfordon. Finns i gas eller el, dessa bilar sport full-resor tillfälliga avstängningar och hög markfrigång. Deras knölig däck ger dem möjlighet att hantera all smuts terräng. På en grusväg eller i parken, dessa off-road golfbilar är väldigt roligt.

One-Point Landing (eller en figur 9) - synonymt med "fyllning in den" Något vi hoppas att du aldrig gör.

On-Road Car - på väg bilar har inte biffiga fjädring som off-road bilar har, men de är imponerande i sin autentiska utseende och alla ut hastigheten. Byggd för racing på slätt, asfalterade ytor, de finns i gas eller el, 1 / 10, 1 / 12 och 1 / 8 skala. Det är lätt att engagera sig. På väg bilar brinner upp spåren av den organiserade parkeringsplats racing kurser överallt.

Peak laddare - En topp laddare stängs automatiskt av när batteriet är fulladdat. Det innebär längre sikt gånger för ditt fordon. Peak laddare är nästan idiotsäker, om du glömmer att stänga av den, gör laddaren det åt dig. Inga fler överladdade batterier.

Pitch Axis - Flygplanet axeln kontrolleras av hissen. Pitch illustreras genom att hålla flygplanet vid varje vingspets. Höja eller sänka näsan är planen rörelsen. Detta är hur klättra eller dyka kontrolleras.

Power Panel - 12-volts eltavlor som ger rätt spänning för tillbehör som glöd-plug klipp, bränslepumpar och elektriska startmotorer. Monteras normalt på ett fält box och ansluten till ett 12-volts batteri.

Programmerbar eller Dator radioapparater - Dessa högteknologiska radioapparater är inte billiga men tillåter att en full uppsättning av programmerbar transmitter funktioner som flera plan minne, förprogrammerade manövrer (rullar, loopar, etc. genom att trycka på en knapp) och mycket mer.

Prop Pitch - Props utses av dessa två siffror, exempelvis 10 - 6. Den första siffran är den stötta längd, 10 ". Det andra numret är det beck eller vinkeln på bladen. Den 6 representerar avståndet propellern kommer att gå framåt i en revolution, i detta fall 6".

Re-utrusta ditt flygplan - Ändra din färdiga modellen tillbaka till ett kit, som ett resultat av "fyllning in den"

Mottagare (Rx) - Radioenheten i flygplanet som tar emot sändarsignalen och förmedlar kontroll till servon. Detta är något liknande på radio du kan ha i din familj bil, förutom radion i flygplanet uppfattar kommandon från sändaren, medan radion i bilen uppfattar musik från radiostationen.

Roll Axis - Flygplanet axeln kontrolleras av skevroder. Roll illustreras genom att hålla flygplanet på näsan och svans. Släppa antingen vingspets är kastet rörelsen. Detta används för att bank eller vända flygplanet. Många flygplan är inte utrustade med skevroder och Roll och Yaw rörelser styrs av rodret. Detta är en anledning till varför de flesta tränare flygplan har en större mängd tvåplansvinkel.

Roar - Radio Operated Auto Racing. Nationellt organ för att standardisera och bestraffa R / C bil och lastbil racing.

RTF - Klar att Fly. Vissa nyare flygplan finns nu som RTF-modeller. Dessa plan brukar komma med allt som behövs för flygning - plan, radiosystem, motor och all hårdvara. Det verkligt fina med en RTF är att den kommer nästan alltid att vara helt färdiga med endast ett fåtal mindre konstruktion steg kvar till Modeler. Om du vill flyga och vill flyga nu, RTF vägen att gå.

RTR - Vissa bilar och lastbilar finns nästan färdigbyggd och kommer att anges av villkoren ARR (nästan-Ready-To-Run) eller RTR (Ready-To-Run). ARR / RTR fordon kostar lite mer, men om du bara inte intresserade av att bygga bilen, är detta ett alternativ för dig. De flesta fordon, men kommer i byggsats och kräver att du gör byggnaden. Detta kan kräva ett par kvällar, men förtrogenhet du vinna på monteringen kommer att göra reparationer, justeringar och ändringar enklare att göra på vägen.

Roder - Svängbara kontroll yta ligger i bakkanten på den vertikala stabilisatorn, som ger kontroll över flygplanet om Yaw axeln och orsakar att flygplanet Yaw vänster eller höger. Vänster roder rörelse gör att flygplanet Yaw vänster och höger roderrörelsen gör att den Yaw rätt.

Servo - Den elektromekaniska anordning som flyttar kontroll ytor eller gaspådrag av flygplanet enligt kommandon från mottagaren. Radion anordning som gör den fysiska arbetsmiljön inne i flygplanet.

Servo Utgång Arm - Den avtagbara arm eller hjul som bultar för utgående axel ett servo och ansluter till tryckstången.

Servo Reversering - Denna radio funktion låter dig installera servon där de kan ge bästa pushrod routing utan oro riktning servo rotation. När installationen är klar, slå på radion och kontrollera varje kanal. Om en kanal driver motsatt dess avsedda riktning, korrigerar en enkel hjälp av en strömbrytare problemet.

Shot Down - En träff som resulterar i en krasch landning. Ibland orsakas av radioapparater miles away.

Slask - Oönskad, överdriven fri rörlighet i ett styrsystem. Ofta orsakas av ett hål i en servo arm eller kontroll horn som är för stort för pushrod tråd eller riggbult. Detta villkor gör det möjligt för kontroll yta att röra sig utan sändare stick rörelse. (Se fladdra.)

Solo - Din första helt på egen hand flygning som resulterar i en kontrollerad landning.

Spinner - Den noskon som omfattar navet i propellern.

Sportflygplan - en modell som innehar vissa attribut i många av de specialitet flygplan och som är bäst för allmän flyga eftersom de är de mest mångsidiga och hållbara.

Stadium Truck - Konstruerad för bakgård kul, eller all out racing, R / C stadion lastbilar är befälhavare på "bump och hoppa" spänning. Precis som i full storlek stadion truckar de är byggda för att ta straffet. De har tunga suspensioner, överdimensionerade stötar och stora däck som möjligt för dem att överleva den tuffaste terrängen. Men när trimmad korrekt, visar de också snabbhet och smidighet lika med terränggående barnvagnar.

Stall - Vad händer när anfallsvinkeln är för stor för att generera lyfta oavsett flyghastighet. (Varje bäryta har en anfallsvinkel på som den skapar maximalt lyft - i strömningsytan kommer att avstanna efter denna vinkel).

Varvräknare - En optisk sensor utformats speciellt för att räkna ljus impulser genom en vändning propeller och läste upp motorns varvtal.

Tips Stall - den yttre änden av en vinge (spetsen) slutar utveckla hiss, vilket gör att planet rulla plötsligt i riktning mot den avstannade vingen. Denna situation är inte kul när man är bara en dryg meter av landningsbanan försökte landa.

Trainer Airplane - En modell för att vara potentiellt stabil och flyga i låga hastigheter, för att ge första gången modellbyggare tid att tänka och reagera som de lär sig att flyga.

Trainer System - Denna effektiva metod för utbildning gör två sändare som skall anslutas med hjälp av en tränare sladd. Instruktören kan passera kontrollen över den studerandes sändare så att han kan flyga. Om studenten hamnar i trubbel, kan instruktören återta kontrollen direkt.

Bakkant (TE) - Den bakersta kanten av vingen eller stabiliseringsmedel.

Sändare (Tx) - Den bärbar radio controller. Detta är den enhet som sänder ut de kommandon som du matar in.

Touch-and-go - landar och lyfter utan paus. Ofta förväxlas med en bra studs.

2-Wheel-Drive vs 4-Wheel Drive - Precis som i fullskala bilar, finns det två huvudsakliga typerna av omriktare: tvåhjulsdrift (2WD) där makten levereras till de två bakre hjulen och fyrhjulsdrift (4WD ) där makten levereras till alla fyra hjulen. De 2WD fordon är billigare och kräver mindre total montering och underhåll än 4WD fordon. Montering och underhåll för 4WD fordon tenderar att vara mer delaktiga, men inte nödvändigtvis svårare, den trade-off är att 4WD fordon ger bättre styrning genom svängar.

Vertikal Fin - Den icke-rörliga yta som är vinkelrät mot den horisontella stabilisatorn och ger gir stabilitet. Detta är den yta som rodret fäster.

Blekt - en avsiktlig vändning i vingen, vilket leder till vingspetsar ha en lägre anfallsvinkel än vingen roten. Med andra ord är bakkant högre än framkanten på vingspetsarna. Blekt förhindrar spets spiltor.

Wheel Collar - En liten, rund behålla anordning som används för att hålla hjulen glider av en axel.

Wing - Det viktigaste att lyfta ytan av ett flygplan.

Vingbelastning - Detta är den mängd vikt per kvadratmeter som måste övervinnas för att ge lyftkraft. Det är normalt uttrycks i gram per kvadratmeter. Denna specifikation kan enkelt beräknas enligt följande: Om du känner till square inches av vingen, helt enkelt dela med 144 för att få kvadratmeter. Dela den totala vikten (i gram) av flygplanet på vingen område (i kvadratmeter). Denna information är värdefull när de beslutar om vilka flygplan att bygga nästa. Plan med hög vingbelastning nummer måste flyga snabbare att stanna i luften. Dessa är i allmänhet "prestanda" flygplan. Omvänt behöver flygplan med lägre nummer inte lika mycket luft som strömmar runt vingen för att hålla den flyger. Segel-och flygplan tränare hör till denna kategori eftersom långsamma, effektiv flygning är önskvärt.

Wing Root - mittlinjen på vingen, där vänster och höger vinge panelerna sammanfogas.

Y-Harness - Två servon kan kopplas in i en kanal med en Y-sele. De två servon kommer då att fungera samtidigt. Det är oftast används i områden där styrkan i en servo är inte tillräcklig.

Yaw Axis - Flygplanet axeln kontrolleras av rodret. Yaw illustreras genom hängning flygplanet nivå genom en tråd ligger i tyngdpunkten. Vänster eller höger förflyttning av näsan är Yaw rörelsen.

Z-Bend - En enkel Z-formade krök av tråd slutet av en tryckstång, som används för att fästa pushrod till en servo-utgång arm.

Z-Bend Tänger - En billig tång typ verktyg som används för att enkelt göra perfekta Z-böjar.